خوش آمدید

جستجو

تبلیغات





بهبود نقرس با آب قلیایی

    قرس يكي از دردناك‌ترين بيماری های مفاصل است كه در نتيجه رسوب كريستال‌های اسيد اوريك در بافت‌هاي رابط، در فضاي مفاصل ما بين ۲ استخوان يا در هر دو مورد ايجاد میشود.  اين رسوب‌ ها منجر به التهاب مفاصل و باعث تورم، قرمزي، درد و كوفتگي میشود. آب قلیایی می تواند در کاهش اسید اوریک بدن و بهبود نقرس تاثیر مطلوبی داشته باشد.
    نقرس تقريبا ۵ درصد از كل موارد بيماریهاي مفاصل را شامل میشود. اسيد اوريك در خون محلول است و از كليه به ادرار میريزد. چنانچه بدن ميزان زيادي اسيد اوريك بسازد يا اسيد اوريك كافي از بدن دفع نشود، سطح آن در خون بالا میرود، در نتيجه با رسوب اين مواد، نقرس ايجاد میشود. رسوبات اسيد اوريك كه توفوس نام دارد باعث ايجاد برآمدگی هايی زير پوست اطراف مفاصل میشود. بعلاوه كريستال‌هاي اسيد اوريك در كليه جمع میشود و ايجاد سنگ كليه میكند.

    در بسياري از افراد، نقرس ابتدا مفاصل انگشت بزرگ پا را درگير میكند و نيز میتواند پاشنه پا، قوزك پشت پا، زانوها، مچ ها و انگشتان را مبتلا كند. اين بيماري طي ۴ مرحله پيشروي میكند.

    1. مرحله بدون علامت: در اين مرحله سطح اسيد اوريك خون بالا میرود بدون اين كه فرد از بيماري خود اطلاع داشته باشد.
    2. نقرس حاد: در اين مرحله افزايش سطح اسيد اوريك باعث رسوب در مفاصل شده كه منجر به دردهاي شديد و ورم مفاصل میشود. اين حملات شديد معمولا شب‌ها آغاز میشود. حملات اوليه حتي بدون درمان طي ۳ تا ۱۰ روز فروكش میكند و حملات بعدي ممكن است تا ماه‌ها يا سال‌ها به سراغ فرد نيايد. به مرور زمان حملات بيشتر طول میكشد و به طور مكرر اتفاق میافتد.
    3.  نقرس وقفه‌اي: مرحله‌ای است بين حملات حاد. در اين مرحله بيمار علائمی از بيماری را نشان نمی دهد و عملكرد مفاصل او طبيعی است.
    4.  نقرس مزمن: اين مرحله، سخت‌ترين مرحله بيماري است و معمولا طي مدت طولاني مثلا ۱۰سال گسترش میيابد. در اين مرحله، بيمار صدمات دائمي در ناحيه مفاصل و گاهي كليه ديده است. در صورت درمان نقرس، بيشتر افراد به اين مرحله از بيماري نمیرسند.

    درمان طبيعی نقرس با آب قلیایی

    تحقيقات جديدي كه انجام شده نشان میدهد نوشيدن روزانه مقدار زيادي آب، بخش مهمي از درمان طبيعي نقرس به حساب میايد. اين روش طبيعی باعث كاهش ميزان اسيد اوريك میشود. زماني كه به بدن انسان آب زيادی میرسد، اسيد اوريك رقيق شده، زودتر دفع میشود. اين نخستين دليل استفاده از آب در درمان نقرس است. آب قلیایی به دليل داشتن مواد معدني بيشتر، مناسب‌تر از آب سبك است. مواد معدنی، pH بدن را در حالت قليايي نگه میدارند. در محيط قليايي، بدن اسيد اوريك بيشتري دفع میكند و اين دومين دليل استفاده از آب است. براي اين كار روزانه حدود ۸ تا ۱۲ ليوان آب بنوشيد؛ البته مقدار درست آب مورد نياز شما بستگي به ميزانی دارد كه برای بالا بردن pH بدن لازم است.

     

    تاثیر رژیم قلیایی بر نقرس

    بهترین راه جهت درمان نقرس ، قلیایی کردن بدن با استفاده از رژیم غذایی و آب قلیایی می باشد. تحقيقي روي ۴۷ هزار و ۱۵۰ مرد كه هيچ‌گونه سابقه قبلي از بيماری نقرس نداشتند، صورت گرفت و پس از ۱۲ سال مشخص شد كه ۷۳۰ نفر از آنها  به نقرس مبتلا شده‌اند.

    در ميان اين افراد، كساني كه بيشترين مصرف گوشت را داشتند، نسبت به ديگران ۴۰ درصد بيشتر در معرض خطر ابتلا به نقرس قرار گرفته بودند و نيز در اين ميان افرادي كه از غذاهاي دريايي بيشتري تغذيه كرده بودند، ۵۰ درصد بيش از ديگران به نقرس مبتلا شدند.

    پزشكان به بيماران مبتلا به نقرس توصيه میكنند برای جلوگيری از اضافه وزن به طور مرتب ورزش كنند و نيز رژيم متعادل و سالمی را در پيش گيرند و از مصرف غذاهاي سرشار از پورين خودداری كنند.

    مواد غذايي كه حاوي مقادير بالايی از پورين هستند عبارتند از قلب، شاه‌ماهي، صدف، مخمر و ساردين؛ اما در اين ميان مواد سرشار از پورين نيز وجود دارند كه هيچ ارتباطي با افزايش خطر ابتلا به نقرس ندارند كه شامل نخودفرنگي، لوبيا، قارچ، گل‌كلم و اسفناج است و نيز در تحقيقات انجام شده مشخص شد كه محصولات لبني كم‌چربي، خطر ابتلا به نقرس را كاهش میدهند. به گفته محققان، درمان‌هاي غذايي میتوانند جايگزين مناسبي براي بيماراني باشد كه تحمل درمان‌هاي دارويي را ندارند.

     

    عواملی که موجب افزایش اسید اوریک و ایجاد نقرس می شوند

    1.  افزایش تولید اسید اوریک به وسیله بدن
    2.  کاهش خروج اسید اوریک توسط کلیه ها
    3.  افزایش دریافت غذاهای پورین
    4.  بیماری های حاد
    5.  ضربه روحی
    6.  جراحی
    7.  تب
    8.  کمبود آب بدن
    9.  خوردن بیش از حد شام
    10. بعضی از داروها مانند: آسپرین

     

    دکتر مایکل مورای در کتاب دایره المعارف درمان طبیعی همچون بسیاری بیماری‌های دیگر، چند درمان خانگی برای نقرس ارائه کرده است.

     

    1. جوش شیرین
      این ماده‌ی ساده پرکاربرد در درست کردن خمیرمایه، در دنیای سلامت کاربردهای بسیاری دارد و دلیلش هم قدرت شفابخشی بالایش است. جوش شیرین باعث کاهش ورم و درد شده و به خروج اسید اوره از ادرار نیز کمک می‌کند. همچنین این ماده مقدار PH خون را ثابت نگه داشته و خاصیت قلیایی بودن آن میزان اسید اوره را کاهش می‌دهد.

     

    1. مایعات
      مایعاتی مانند آب و عصاره‌ی میوه‌ها برای کاهش میزان اسید اوره بدن بسیار حیاتی هستند. باید روزانه ۱۰ لیوان آب و دو لیوان آبمیوه بخورید. مایعات همچنین اسید اوره و سایر ناخالصی‌ها را از طریق ادرار از بدن دفع می‌کنند.
    2. سیر
      در کتاب «دایره المعارف درمان خانگی آمده» سیر که یکی از بهترین اکسیرها برای اختلالات جسمی و عدم کارایی درست آن است، خاصیت شفابخشی زیادی دارد. مواد آنتی‌اکسیدانی آن تمام سموم مضر را از بدن می‌زداید و میزان اسید اوره خون را کاهش می‌دهد.
    3. شنبلیله
      شنبلیله در کاهش حملات نقرسی و کم کردن درد و ورم بسیار مؤثر است. در واقع یک ماده‌ی معدنی بسیار غنی و سرشار از ویتامین بوده که حاوی آلکالویید است که باعث خنثی شدن اسید اوره می‌شود. خواص ضدالتهاب آن میزان تورم را کم کرده و به طور چشمگیری درد را کاهش می‌دهد. دو قاشق شنبلیله‌ی خردشده را به حالت پودری با یک لیوان شیر مخلوط کرده و بخورید.
    4. دوری از مصرف الکل‌
      الکل نه تنها برای بدن ضرر دارد بلکه باعث حفظ اسید اوره در بدن می‌شود. بنابراین اگر از نقرس رنج می‌برید باید از خوردن نوشیدنی‌های الکلی اجتناب کنید.

     

    در ادامه لیستی از مواد غذایی مفید و مضر برای بیماران نقرس ذکر شده است

    خوراکی بد

    اسفناج ، پسته ، چاي غليظ و پررنگ ، سركه ، سو يا ، عدس ، قهوه ، كاكا ئو ، گردو ، گوشت ، مارچوبه ، ماسـت ، نارگيل ، نمك ، ماهي ساردين ، مخمر، قارچ ، نخود خشك ، مغز ، جگر و قلوه

    خوراکی خوب

    انجير ،ترب ، تربچه ، تره ، توت فرنگ ي ، چغندر ، خرفـه ، خرمـا ، خيار، ذغال اخته ، طالبي ، غوره ، فلفل سبز و قرمز ، شنبل يله ، كاهو ، كرفس ، كشمش ، كلـم ، گلابـ ي ، گوجـه فرنگي ، مرزه و هندوانه اشاره كرد . البته بهتر است افرادي كه طبع گرم دارند (گرم مزاج اند ) ازخوراكي هـايي استفاده كنند كه طبع سرد داشته باشند مثل توت فرنگي ، چغندر ، خرفه ، خ يار ، ذغال اختـه ، غـوره ، كـاهو، گلابي ، هندوانه و گوجه فرنگي . افرادي كه طبع سرد دارند ( سرد مزاج اند ) بهتر است از خوراكي هايي استفاده كنند كه طبع گرم داشته باشند مثل انجير، ترب ، تربچه ، تره ، خرما ، شنبل يله ، كرفس ، كلم ، مرزه ، فلفل سبز

    و قرمز

     

    منابع:

    1. دایره المعارف درمان طبیعی به نقل از سایت الو دکتر
    2. گروه سلامت نوترون

    این مطلب تا کنون 8 بار بازدید شده است.
    منبع
    برچسب ها : نقرس ,اوريك ,اسيد ,اسید ,میشود ,درمان ,اسيد اوريك ,اسید اوره ,اسید اوریک ,المعارف درمان ,میزان اسید ,دایره المعارف درمان ,
    بهبود نقرس با آب قلیایی

تبلیغات


    محل نمایش تبلیغات شما

پربازدیدترین مطالب

آمار

تبلیغات

محل نمایش تبلیغات شما

تبلیغات

محل نمایش تبلیغات شما

آخرین کلمات جستجو شده